Jönköpings län

Namninsamling inom V för att fälla Löfven

1:08 min

En namninsamling cirkulerar just nu inom Vänsterpartiet för att få partiledningen att fälla förslaget till regeringsuppgörelse mellan S, MP, L och C.

Mikael Ekvall (V), Vänsterpartiets gruppledare i Region Jönköpings län, är en av dem som skrivit på uppropet och han menar att motståndet är starkt inom partiet.

– Det här är ett initiativ från vänsterpartister runt om i riket, och det handlar om att framföra vår åsikt till partiledningen att man absolut inte borde släppa fram den här regeringen, som ska bestå av socialdemokrater och miljöpartister men med ett väldigt stort nyliberalt inflytande i deras politik, säger Mikael Ekvall.

Han säger också:

– Vi är ett vänsterparti, vi har ingen anledning att stödja en regering som tänker bedriva högerpolitik. 

– Tittar jag hur det ser ut i sociala medier, så verkar det som att åtminstone 90 procent av vänsterpartisterna är helt emot att stödja en sådan här regering. Så det verkar som det finns ett stort starkt stöd inom Vänsterpartiet för att fälla en borgerlig regering med Stefan Löfven som statsminister. 

I uppropet står bland annat att den överenskommelse som slutits mellan S, C, L och MP är "ett nyliberalismens manifest" och att "den jämlikhetspolitik som Sverige så desperat behöver lyser helt med sin frånvaro."