Fotboll

J-Södras värvning blev viral – tack vare udda video

2:20 min

En helt vanlig värvning av en spelare från IFK Värnamo fick enorm spridning och blev en snackis långt utanför Sveriges gränser.

Att Jönköpings Södra värvar spelare är inget ovanligt. Men att en värvning får en sådan enorm spridning som värvningen av Fabio Gama fick, det hör inte direkt till vanligheterna.

Presentationen av Fabio Gama på Jönköping Södras sociala medier blev viral och har spridits av bland annat journalisten Patrick Ekwall och den förre allsvenska stjärnan och danska landslagsspelaren Lasse Vibe. Dessutom har klippet kommenterats av personer runtom i världen. Jönköping Södras klubbchef Fredrik Ståhl blev tagen på sängen av responsen, även om syftet förstås var att nå ut.

– Jo, det är väl alltid tanken när man gör den här typen av innehåll, sen ska vi väl villigt erkänna att vi absolut inte kunde föreställa oss den spridningen när vi gjorde den. Så där kan vi väl bekräfta att vi blev överraskade också.

Videon är gjord på ett sätt där man följer en person på J-Södras ödsliga träningsanläggning Odensberg. Plötsligt hittar kameran en person inne i det öde omklädningsrummet, nyförvärvet Fabio Gama.

Många har hånat J-Södra och menat att presentationen är väldigt dålig. Men Fredrik Ståhl tycker inte att presentationen är dålig.

– Jag tycker nog att vi ska vänja oss vid att se fler presentationer där innehållet är tyngre än produktionen i sig. Det är det vi vill uppnå när vi gör de här "dokumentära inslagen".

Är ni nöjda med utslaget?

– Mycket nöjda.

Här kan du se videon.