LRF till hårt angrepp mot djurrättsaktivister: Terrorister

3:57 min

"Något annat än terrorister är de inte." Uttalandet av Per Pettersson, som är Lantbrukarnas Riksförbunds ordförande i Mälardalen, kommer efter en attack mot en kaninuppfödare i Möklinta.

LRF har nyligen lämnat en lista med krav på åtgärder mot djurrättsaktivister till justitieminister Morgan Johansson (S). Med anledning av det och angreppet mot kaninfarmen i Möklinta pratade P4 Västmanland med LRF Mälardalens ordförande Per Pettersson på onsdagsmorgonen.

Per Pettersson förklarar sitt uttalande såhär:

– När man blir utsatt för ständiga mordhot och hot mot närstående och sina barn och djur, då kan det inte vara annat, särskilt som de har visat sig kapabla att ta död på kaniner, i vart fall. 

– Det går inte att säga något annat, och det finns en flathet från myndigheter, inte minst Västerås kommun, mot de här, fortsätter Per Pettersson. 

– Västerås kommun har till och med sponsrat veganfester i Västerås, som säkert var vällovligt, men som har blivit en samlingspunkt och tummelplats för de här terroristerna. De värsta har varit där och de värsta har fått ställa ut.

Djurrättsaktivisten Martin Smedjeback från aktivistgruppen Tomma Burar har själv dömts två gånger för stöld av djur från djurfarmar. Han bemöter uttalandet om att de mest hårdföra djurrättsaktivisterna skulle vara terrorister såhär: 

– Jag tycker det är fel med allt våld och hot själv, det är därför jag är vegan och djurrättsaktivist.

– Det kanske kan vara skrämmande att folk inte vill använda djurprodukter längre, och då kommer det en attack som utmålar oss som terrorister, vilket är helt befängt. 

Fotnot: I intervjun påstås att attacken mot kaninfarmen utfördes i Avesta. Rätt uppgift är Möklinta.