Samuelsson missar dagens lopp: ”Vi måste byta hotell till VM”

3:14 min

Fler åkare har blivit magsjuka i svenska skidskyttelandslaget. Sebastian Samuelsson tror sig i alla fall komma till start på söndag.

I går kom beskedet att Sebastian Samuelsson och en vallare blivit magsjuka. Samuelsson säger idag till Radiosporten att han missar dagens sprint i Antholz, men att han tror sig kunna komma till start i masstarten på söndag.

– Jag är egentligen frisk nu, men jag spydde ju en hel del natten till igår. Så jag har förlorat för mycket energi för att starta idag.

Peppe Femling har också drabbats av magsjukan och kommer inte heller till start idag. Linn Persson körde igår, men blev magsjuk i natt. Dessutom har ytterligare en vallare blivit sjuk.

Samuelsson fick liknande problem på detta hotell i Antholz också ifjol och tycker nu, i intervjun med Radiosporten, att Sverige måste ha nya planer inför VM som avgörs just i denna norditalienska ort nästa vinter.

– Det är någonting med maten som har drabbat oss. Och även Finlands landslag som bor på samma hotell. Jag tycker vi måste byta hotell till VM nästa år.