Michael Jackson anklagas för sexövergrepp i ny dokumentär

2:20 min

I helgen hade dokumentärfilmen ”Leaving Neverland” premiär på amerikanska Sundance-festivalen. Filmen har väckt starka reaktioner i USA.

Polis fanns på plats utanför visningen för att avvärja protester från Michael Jackson-fans. Det fanns också sjukvårdspersonal på plats efter filmvisningen för att stötta upprörda tittare, eftersom filmen ska innehålla grafiska beskrivningar.

Så här rapporterar reportern Francesca Baccardi i MSNBC om stämningen i salongen.

– Alla satt tysta, det var väldigt dyster stämning. Alla sa bara "Wow, wow" säger reportern.

I filmen medverkar Wade Robson och Jimmy Safechuck som var sju och nio år och stora Michael Jackson-fans, när de på 90-talet lärde känna popstjärnan.

Han lärde också känna pojkarnas familjer, de reste tillsammans med Michael Jackson och familjerna lovades pengar och karriärmöjligheter.

De i dag vuxna männen berättar hur Michael Jackson efter hand börjar utnyttja dem sexuellt, och om hur de i dag hanterar det som hände dem.

Wade Robson är i dag känd koreograf och har arbetat med Britney Spears bland annat.

Filmen debatteras kraftigt i USA och kopplas ihop med #Metoo, Bill Cosby, Kevin Spacey och R Kelly.

Medlemmar ur Michael Jacksons familj säger att männen inte talar sanning och att filmen är ännu ett försök att exploatera Michael Jackson för att få pengar. De har stämt Sundance-festivalen för att de visar filmen.

Dokumentären, som bland annat har producerats av HBO, kommer visas i USA och Storbritannien senare i vår.