Tjuv lurar barn längs 3:ans linje

2:16 min

En man som lurade sig in i bostaden hos en 9-åring i Högsbo för att stjäla har gäckat polisen i flera år. P4 Göteborg kan avslöja att den okände gärningsmannen kopplas till 15 liknande brott.

I måndags lurades en nioårig flicka i Högsbo att släppa in en man som påstod sig skulle "titta på en dörr". När han kort därefter lämnade bostaden saknades värdesaker, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

Nu visar det sig att det hänt ett 15-tal gånger de senaste åren, med samma tillvägagångssätt, av en man med samma signalement och alla längs samma spårvagnslinje i Göteborg - linje 3. 

Brotten har skett under ungefär tre års tid och har ägt rum längs 3:ans linje från Axel Dahlströms torg till Kärralund, via Linnéplatsen. 

– Han ger förespegling om att han känner föräldrarna eller att han ska titta på något i bostaden som vattenledningar, dörrar, säger Anders Lycke som är utredningschef i polisområde syd. 

Tjuven som polisen misstänker kan vara samme man vid samtliga tillfällen har inte uppträtt hotfullt mot barnen som varit i 9-11-årsåldern. 

Mannen beskrivs som lång, smal med dåliga tänder. Åldern varierar i vittnesmålen mellan 30-45 år. En del har sagt att han är mörkhårig. 

Polisen söker tips på telefonnummer 114 14.