Fotbollstältet i Ljusdal har rasat – stänger verksamheten hela våren

1:18 min

Tältet rasade ihop på grund av tung snö. Nu stänger de ner verksamheten hela våren.

Det var under fredagskvällen som det stora fotbollstältet rasade ihop i samband med att man försökte ta bort snö på taket. Det var helahälsingland.se först med att rapportera.

Tältet klarade inte tyngden när snön rasade ned på ena sidan och slets då loss när luft kom in vid marknivån. Ingen person kom till skada, men skadorna på tältet är omfattande då det delvis slitits sönder.

Det här är tredje gången på mindre än två år som tältet rasar.

– Saker vi såg hade påverkan förra året har vi åtgärdat i år. Till exempel har vi byggt ett tak ovanför luftintagskanalerna, säger Per Löfgren som är ordförande för Hallbolaget i Ljusdal.

Ingen person kom till skada, men skadorna på tältet är omfattande då tältet delvis slitits sönder.

Tältraset innebär att lördagens matchen i damernas Svenska Cupen mellan Ljusdals IF och Hammarby IF flyttas till Gavlehov i Gävle. Men det får också stor påverkan för fotbollen i Ljusdal.

– Det är lag som har träningsläger bokat här nästa helg och det blir med all säkerhet inställt, så det här har en jättepåverkan, säger Per Löfgren. 

Under lördagen träffades Hallbolagets styrelse för att bedöma skadorna och kom fram till att de stänger verksamheten under hela säsongen. 

– När våren kommer ska vi troligtvis försöka ta av vajer och duk för att kunna använda som konstgräsplan.