SVENSKA RALLYT

Kristoffersson: Vi har höjt tempot

2:10 min

Dubble världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, gör på torsdag sin tredje start i det svenska VM-rallyt. I år har han höjt målsättningen.

För knappt två veckor sedan blev han och kartläsaren Stig-Rune Skjærmoen svenska mästare i Rallysprint under SM-veckan i Sundsvall Kristoffersson tycker att tempot i rallybilen blir allt högre ju mer paret jobbat tillsammans.

– Det känns bra. Vi utvecklas hela tiden och tar steg för steg. Vi har flyttat fram positionerna och åker lite fortare. Framförallt har vi väldigt roligt, säger Johan Kristffersson till P4 Värmland.

Han tycker samspelet med Skjærmoen fungerar mycket bra och enligt Kristoffersson är det inte där problemet finns för att de ska åka fortare:

– Det sitter mellan ratten och förarstolen.

Johan Kristoffersson som kommer till start i WRC2 där de flesta konkurrenterna har förberett sig på snö och is medan Johan just kommit tillbaka från Portugal där han gjort tester inför sommarens banracingsäsong.

Rapporterna från Sverige om det milda vädret har inte undgått Johan som dock tar vädersnacket med ro:

– Hur det än blir så kommer folk att klaga i alla fall. Jag klagar inte, jag tycker bara att det ska bli roligt.

Vad ska du ha uppnått för att bli nöjd?

– Att komma i mål! Det är min målsättning. I år kommer jag mer väl förberedd än tidigare och har höjt förväntningarna. Förra året var jag 0,5 sekunder/kilometer efter vinnaren. I år siktar jag på att halvera det, säger Johan Kristoffersson.

Det finns stora förväntningar på dig. Är det något som stör dig?

– Det är kul att folk tror på en och jag känner mig inte stressad av det.