BANDY

IFK Vänersborg till kvartsfinal efter dramatik

2:14 min

IFK Vänersborg är klart för kvartsfinal i bandyslutspelet. Detta efter en dramatisk match mot Broberg/Söderhamn som slutade 4-4.

IFK Vänersborg vann den första åttondelsfinalen mot Broberg med 3-2 på bortaplan. 4-4 i returen i Arena Vänersborg betyder kvartsfinal för IFK i bäst av fem matcher mot Västerås SK.

Men det satt hårt åt. Hade Broberg gjort ett mål till hade de gått vidare istället.

– Vi har ett ganska ungt lag med spelare som kanske inte varit med och spelat sådana här matcher, men vi reder ut det till slut och det var skönt, säger matchens lirare Robin Öhrlund till P4 Väst. 

Hälsingarna ledde i paus med 2-1 men i andra halvlek fick IFK Vänersborg retroaktiv utdelning på sitt spelövertag från första halvlek då Broberg räddades av sin målvakt Henrik Rehnvall.

I och med att Johan Koch gav hemmalaget ledningen med 4-3 så fick IFK lite andrum i matchen och var på god väg mot kvartsfinalspel mot Västerås SK. Men Broberg kvitterade och hade sedan läge för ett segermål.

IFK Vänersborg höll dock undan och vann åttondelsfinalen med sammanlagt 7-6.

IFK Vänersborg-Broberg/Söderhamn 4-4 (1-2).

Målen: 0-1 Ilari Moisala. 1-1 Robin Öhrlund. 1-2 Jonas Engström. 2-2 Emil Wiklund. 3-2 Joakim Johansson. 3-3 Adam Wijk. 4-3 Johan Koch. 4-4 Linus Forslund. 

Publik: 1 410.