Kvinnorna bakom inlägget: Vi ville sätta press på länsstyrelsen och polisen

2:02 min

Två kvinnor står bakom inläggen om hundägaren som anklagas för djurplågeri. Intentionen var att hjälpa hunden, men ägaren hotades och nu är hunden stulen – trots att länsstyrelsen godkänt djurhållningen.

En familj som haft en hund i norra delen av Örebro län blev uthängd på sociala medier, anklagad för att ha misskött hunden. Men både polis och länsstyrelsen har varit på besök och godkänt djurhållningen.

Amanda och Karoline står bakom inläggen på sociala medier.

– Vi ville dels sätta press på polis och länsstyrelsen och dels ville vi ha hjälp, vi var rädda att hunden skulle frysa ihjäl, berättar de.

Efter inlägget publicerats skrev folk kommentarer om att de ska åka till platsen och klippa upp nätet till hundgården och även hotat ägaren till hunden.

– Det är såklart helt fel, det var aldrig vår mening med inlägget.

Karolin och Amanda har själva aldrig varit i själva hundgården, men varit i området och sett hundgården. De har dessutom pratat med grannar som de menar ska ha varit i hundgården.

– Jag känner att polisen och länsstyrelsen inte har tagit sitt ansvar och att  det har lett till den här situationen. Jag förstår vad länsstyrelsen säger, men jag håller inte med, oavsett om hundkojan uppfyller kraven.