BANDY

Vänersborg vann efter sudden death

2:34 min

IFK Vänersborg lyckades till slut vinna mot Västerås SK med 6-5 i den andra SM-kvartsfinalen, men det krävdes sudden death.

– Det var en fantastisk bandymatch, med mycket känslor. Vi börjar riktigt bra men i andra blev det stressigt. Vi har stark moral i laget, säger tremålsskytten Joakim Hedqvist.

Vänersborg ledde med 2-1 i paus och ryckte sedan till 4-1 innan Västerås tränare Michael Carlsson tog timeout. Det gav effekt för Västerås som snabbt gjorde två reduceringsmål innan IFK såg ut att ha punkterat matchen med sitt 5-3-mål.

Men Västerås kom tillbaka ännu en gång och kvitterade till 5-5 genom Joel Engström på straff på tilläggstid sedan landslagsmannen Simon Jansson dragits ned av Juho Liukkonen.

Den finländske landslagsmannen Liukkonen tog sedan revansch när han i förlängningen smällde in sitt tredje hörnmål för kvällen och fastställde slutresultatet 6-5 inför drygt 1 300 åskådare i Arena Vänersborg.

Även Jocke Hedqvist, febersjuk senast, gjorde tre mål för IFK varav två på hörna.

– Nu lever det här i allra högsta grad och nu ska vi kurera oss ett par dagar innan vi tränar på söndag, säger Hedqvist.

Den tredje kvartsfinalen spelas på måndag i Västerås.