Melodifestivalen 2019

Hon blir festivalgeneral efter Christer Björkman

2:09 min

Karin Gunnarsson är i dag biträdande tävlingsproducent – men om två år tar hon över efter Christer Björkman i Melodifestivalen.

Karin Gunnarsson började skolas in som Christer Björkmans efterträdare redan 2017. Om två år, 2021 tar hon över helt och hållet som tävlingsproducent för Melodifestivalen.

Karin som har en bakgrund som musikredaktör på P3 kom in i tävlingen genom att under flera år sitta i urvalsjuryn.

Om två år är det hon som bestämmer hur Melodifestivalen ska låta. Visionen är att hitta låtar som berör och engagerar tv-publiken vilket också innebär en del utmaningar.

– Jag vill att det ska vara starka låtar som berör och som engagerar och som folk vill sätta sig framför tv:n och rösta på. Så det gäller att hitta och engagera nya artister och låtskrivare som inte har stått på den här scenen innan. Vi ska vara en del av ett modernt Musiksverige. 

Men det är än så länge inga större förändringar i sikte när Karin tar över Melodifestivalen, som att till exempel minska på antal deltävlingar. 

– Jag tycker verkligen att deltävlingarna håller för sju låtar och det är verkligen "kill your darlings" i urvalsprocessen. Det är många fantastiska låtar som inte får plats.