Alternativmedicin

Efter avslöjandet: Silvervatten borta från butikerna

1:36 min

Ett barn i Jönköpings län ordinerades kolloidalt silver av en alternativmedicinare. Nu slutar en hälsokedja sälja den omdiskuterade varan.

Hälsokedjan Life stoppar nu all försäljning av kolloidalt silver i hela landet, det beslutet togs i förra veckan meddelar Sverigechefen Pål Kårfalk. 

– Vi vill jobba med hälsa och välmående, vi vill sälja sådana produkter som främjar det. Vi tycker inte att kolloidalt silver passar in där.

Tidigare har P4 Jönköping avslöjat att en alternativmedicinare i Jönköpings län har undersökt och behandlat en sexårig pojke. Han uppmanade föräldrarna till att ge pojken silvervatten, vilket de sedan ska ha gjort. Alternativmedicinaren är polisanmäld och ärendet ligger hos en åklagare.

Kolloidalt silver får endast säljas som desinfektionsmedel för att rena vatten och säljs i flera hälsokostaffärer. Men nu stoppar alltså kedjan försäljningen av silvervatten helt.

– Det främjar inte hälsan, särskilt inte när det finns exempel då på folk som inte använder det på rätt sätt, säger Pål Kårfalk.