Jönköping

Hall Media utökar samarbetet med J-Södra – vd sitter på dubbla stolar

1:38 min

Fotbollsklubben Jönköpings Södra stoltserar i dag på sin hemsida med att de utökar sitt samarbete med Hall Media.

Mediehuset Hall Media ger ut bland annat Jönköpings-Posten och J-Nytt och vd:n Mats Tidstrand är också ordförande i Jönköpings Södra.

Mats Tidstrand vill själv inte kommentera det här med hänvisning till de dubbla stolar han sitter på. Tidigare har kända sportprofiler ifrågasatt hur sportreportrarna ska kunna bevaka J-Södra när deras vd sitter i klubbens styrelse. Men att vd:n sitter på dubbla stolar har inget med samarbetet att göra, säger Ulrika Glad, företagsmarknadschef på Hall Media.

– Vi tycker att det är viktigt med ett starkt lokalt engagemang. Jönköpings Södra, som många andra idrottsklubbar, är en del i det lokala samhället och det vill vi vara med och stötta, säger hon.

När J-Södra presenterade det här fördjupade samarbetet på sin hemsida skrev de bland annat att JP och Jnytt är två viktiga kanaler för Jönköpings Södra när det gäller föreningens externa kommunikation, en text som sedan formulerades om. Men Ulrika Glad ser inte medierna som J-Södras kanal utåt.

– Det samarbetet jag har med dem har ingenting med journalistiken att göra. Det är de digitala annonserbjudandena som vi jobbar tillsammans med, säger Ulrika Glad.