ÖVERFALL I UDDEVALLA OCH VÄNERSBORG

Efter fantombilderna – Över 200 tips om överfallen på kvinnor

2:25 min

Tipsen strömmar in till polisen om överfallen mot kvinnor i Uddevalla och Vänersborg. Mycket tyder nu också på att det är en och samma gärningsman som överfallit kvinnorna.

Det var i våras som tre kvinnor i Uddevalla och Vänersborg blev överfallna nattetid. För ett par veckor sedan gick polisen ut med tre olika fantombilder på gärningsmännen och hittills har över 200 tips kommit in till polisen.

Det som gör att polisen misstänker att det är en och samma gärningsman är att beskrivningarna av gärningsmannen liknar varandra, men också att tillvägagångssättet vid överfallen varit snarlika. Det som är utmärkande är att gärningsmannen stått och väntat på kvinnorna nattetid för att därefter ha slagit till.

– Gärningsmannen har också varit våldsam och ska ha försökt slita av kvinnorna kläderna vid två av fallen, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen i Fyrbodal.

Polisen kommer nu gå igenom de tips som kommit in och bearbeta de som är mest intressanta. Sten-Rune Timmersjö kan dock inte gå in på om tipsen gjort att de kommit närmare ett gripande av en gärningsman.

– Målsättningen är att vi ska klara upp detta. Det finns väldigt mycket material att bearbeta i det här fallet som gör att jag har goda förhoppningar om att vi ska lösa detta.

Polisen vill inte kommentera eventuella DNA-spår.