Intresset för tågsemestrar i Europa ökar

1:57 min

Intresset för att tågsemestra ute i Europa ser ut att öka, så även bland Blekingar. Men det är fortfarande bitvis svårt att boka sin resa själv.

Allt fler resenärer väljer att ta tåget ut i Europa under sin semester, men systemen är något förlegade och att boka resor själv kan vara svårt, det menar Helene Prising som är resesäljare på Big Travel i Karlskrona.

– Att boka tågbiljetter själv, sittplatser speciellt, är jättesvårt att göra via nätet. Gör man det själv måste man gå in på varje lands tågbokningar, och det kan vara svårt, säger hon.

Det är främst de senaste åren som Helene märkt av trenden att allt fler väljer att ta tåget ut i Europa. Många Blekingar åker med Interrailkort, då ofta med start i Köpenhamn för att senare ta sig ut till Spanien, Italien och ibland även Turkiet innan de vänder om.

– Förr var det väldigt mycket ungdomar, men nu blir det mer och mer familjevis faktiskt, men även äldre som tar tåget. I dag är det inte längre bara ungdomar, säger Helen Prising, resesäljare.