Olycka

SL-buss utbränd i Stockholm – föraren allvarligt skadad

2:39 min

En gasdriven linjebuss exploderade vid lunchtid i centrala Stockholm. Polisen misstänker att chauffören kört i ett höjdhinder innan Klaratunneln.

– Det verkar ha varit en olycka där bussen körde in i en höjdbarriär innan tunneln, säger Kent Johansson, skadeplatschef, till Ekot.

Bussen var inte i tjänst vid kollisionen. Busschauffören var ensam ombord och är förd till sjukhus med allvarliga, men ej livshotande, skador, enligt polisen.

Larmet kom klockan 11.25.

Bussen blev helt övertänd efter explosionen, varefter fler kvarter i centrala Stockholm spärrades av. 

Ekots reportrar på plats ser på plats en knapp timme efter olyckan ett helt utbränd busschassi, med skador högt upp på kontorsfasaden intill.

– Vi släckte med både vatten och skum. Vi var tvungna att agera väldigt försiktigt på grund av risken för ytterligare explosioner, säger Johansson.

– Just nu hanterar vi det som en trafikolycka där en buss har kört in i tunneln. Vi arbetar utifrån teorin att en gastub på taket har gått i taket och då exploderat, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson till Ekot.

Bussen var vid 15.30-tiden ännu inte bogserad från platsen och trafiken fortfarande omdirigerad.

Teknisk undersökning och förhör med både chauffören och personal från bussföretaget Keolis och eller SL väntas, enligt polisen.

Händelsen utreds initialt utifrån brottsrubriceringarna vållande till kroppsskada, arbetsmiljöbrott samt vårdslöshet i trafik