Krisen i Liberalerna

Liberaler i Uppsala tar strid för Cecilia Wikström

1:46 min

Liberalerna i Uppsala tar strid för att Cecilia Wikström ska vara kvar på partiets EU-vallista.

– Vi tänker, utifrån vårt uttalande i dag att partistyrelsens beslut var felaktigt och i första hand ska omprövas. I andra hand ska Cecilia finnas med i någon form på listan, säger Mohamad Hassan som är kommunalråd och ordförande i Liberalernas kommunförening i Uppsala. Han uppskattar att minst tre fjärdedelar av medlemmarna står bakom henne.

Ett knappt hundratal person från Uppsala läns olika kommunföreningar mötte upp för att lyssna på partisekreteraren Maria Arnholm, som inbjudits för att förklara partistyrelsens beslut i helgen, då Cecilia Wikström tvingades välja mellan Europaparlamentet eller sina styrelseuppdrag.

Hon valde då styrelseuppdragen, men nu vill alltså Uppsala-liberalerna, i det uttalande man antagit, att Wikström ska bli kvar på listan, så att väljarna får avgöra hennes framtid.

På lördag anordnar Uppsala-liberalerna en offentlig utfrågning av Wikström. Hon har inte fått komma till tals, anser Mohamad Hussan.

– Jag tycker att det här börjar likna Processen av Kafka. Jag tror att en framtida Kafka kommer att skriva om den här processen mot Cecilia. Om hur hon oskyldig fick dra. När hon följt alla regler, varit transparent och öppen med sina uppdrag, men ändå blivit dömd.