Lasso torsdag 20/10 2005

Lasso testar toaletter som nominerats till ”Guldsitsen”

Alla har vi väl nångång backat ut igen från en äcklig offentlig toalett med ogjort ärende...inte så kul.

I förra veckan hörde du kanske i mitt i gamla nattklubbsdrottningen Alexandra Charles berätta om kampanjen ”Sveriges bästa WC - Guldsitsen” där hon sitter i juryn.

Det är en kampanj som vill lyfta fram fräscha offentliga toaletter, och nomineringstiden är nu i full gång.

Lassos undersökande reporter har varit ute idag och testat två av dom toaletter som har nominerats hittills...

Petra Eurenius, informationschef på Pfizer, en av arrangörerna bakom kampanjen ”Sveriges bästa WC - Guldsitsen” berättar varför inte toaletter i Sävsjö eller Värnamo får vara med i tävlingen.

Nye länspolispolismästaren svarar på lyssnarnas frågor

Länets nye länspolischef, Gunnar Lindelöw, berättar om sig själv och svarar på lyssnarnas polisfrågor.

Matrester ska tas omhand i ny anläggning på Torsvik 

Idag påbörjades bygget av en mottagningsanläggning för organiskt avfall, d v s matrester och annat hushållsavfall, från restauranger, storkök, skolkök och hushåll, från Jönköpings kommun.
Den ska ligga direkt intill det nya värmeverket på Torsvik utanför Jönköping.

Fridolf Eskilsson, som är avdelningschef för infrastruktur på Tekniska Kontoret i Jönköping, tog med lassos reporter till den grop vid värmeverket där den här anläggningen ska ligga.

Svenska Kyrkans kapell i Lidnäs till salu

På söndag firas sista gudstjänsten på värnamobornas Lidnäs, som ligger med en oerhört vacker utsikt över sjön Hindsen precis vid golfbanan.
En epok går i graven när kapellet och ungdomsgården nu ska säljas av Svenska kyrkan, efter 45 års verksamhet där.

Och redan finns tre hugade spekulanter berättar komminister Håkan Persson, som är ordförande i föreningen Lidnäs gård och kapell.

Bengt i Pakistan och Elisabet i Sävsjö hjälper de jordbävningsdrabbade

I jordbävningsdrabbade Pakistan är nu ofattbara 3 miljoner människor hemlösa, samtidigt som temperaturen sjunker till minusgrader på nätterna. Det som behövs nu är vinterbonade tält, berättar Bengt Swerlander från Erikshjälpen i Holsbybrunn, som har varit i nora Pakistan i en vecka nu.

Han påtalar också vikten av att samla in mer pengar. och runt om i landet läggs nu mycket ideellt arbete ner för att hjälpa de jordbävningsdrabbade. I Sävsjö anordnas tex en insamlingskonsert i Kulturhuset på lördag där Elisabet Andersson är körledare.