Länet kan få nya världsmästare

På söndag avgörs VM i lindy hop i Stamford utanför New York. Av de fyra par som Sverige skickar är tre från Västerås.

Paren är Axel Engstrand och Hanna Linér, Mikael Rinstad och Emma Linnman samt VM-bronsmedaljörerna från i fjol Henric Stillman och Joanna Eriksson.

- Vi siktar alltid högt och vill vinna. Så är det bara. Sen får vi se vad det blir för konkurrens, men det är klart att vi vill vinna, säger Henric Stillman.

- Det ska bli roligt att komma till dansens ursprungsland. Förr så har det mest varit Europa som ställt upp på VM och även om Europa håller hög klass så tror jag att konkurrensen kommer bli hårdare i år, säger Joanna Eriksson.

Ifjol blev det svenskt guld genom ett annat Västeråspar, Sandra och Daniel Dalman. Men de har lagt ner sin aktiva karriär och finns inte med i USA för att försvara deras VM-guld. Så nu står det stora hoppet till Joanna och Henric.

- När vi står på tävlingsgolvet finns det inga medaljer i tankarna utan då ska vi ha så roligt som möjligt och roa publiken. Men sen börjar funderingarna på medaljerna komma när man är klar, säger Henric.

- Det är då man börjar bli nervös om det räcker till en guldmedalj eller inte. Men just när vi står på golvet är det prestationen som är det viktigaste.