Igelösa chokladkaka

Vi vet inte mängderna på ingredienserna. Men har testat med 150 g plommon, 2 ägg, 100 g mörk choklad, 1 tsk vaniljsocker (eller motsvarande vaniljpulver), 4 msk kakao, 1 tsk bakpulver. Den smakar lite för mycket katrinplommon. Så kanske 100 g plommon räcker. Ni får testa! Konsistensen på färdiga kakan ska vara som ett mellanting av mousse och kladdkaka. Mycket god.

Ingredienser:
katrinplommon
vatten
mörk choklad
ägg
frön från en vaniljstång
kakao
bakpulver
en nypa salt

Koka katrinplommonen mjuka i vattnet. Mixa plommonen till slät konsistens.
Smält chokladen i en skål över vattenbad.
Vispa äggen pösiga tillsammans med frön från en vaniljstång.
Blanda de torra ingredienserna kakao, bakpulver och salt.
Rör samman de nykokta katrinplommonen och den smälta chokladen. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd till sist ner de vispade äggen.
Grädda kakan i ugn - 175 grader, ca 15 minuter, mitt i ugnen - och dela den färdiga kakan i 16 bitar à 45 g.

Lyssnartips:

Melinda har provbakat och mailat oss sina tankar. Så här skriver hon:

"Jag tog 100 g katrinplommon, precis som ni rekommenderade, och följde receptet i övrigt. Det blev väldigt god! Man kände inte av någon katrinplommonsmak utan det smakade helt enkelt som en riktigt mustig chokladkaka, utan att vara för besk. Konsistensen var mycket riktigt som en blandning mellan mousse och kladdkaka. Enda "nackdelen" var att eftersom smeten blev väldigt tjock, trots att jag även hällde i den lilla skvätt vatten jag kokat katrinplommonen i, blev ytan på kakan väldigt ojämn, inte alls så där slät och fin som man vill ha den. Kanske lite mer vatten skulle behövas för att kunna sprida ut smeten jämnade i formen"

Tack, Melinda!