Recept: En fuskburrata till förrätt

Christina Jansson, vår matinspiratör, göt en lätt- och snabblagad smakupplevelse för dig som gillar bröd, vitlök, gädde och mozzarella.

Fuskburrata med pynt

125 g mozzarella

ca 0,75 dl vispgrädde

ett par tunna skivor vetelevain

1 vitlöksklyfta

olivolja

ett näve pinjenötter

skal från citron

färska basilikablad

lite flingsalt och svartpeppar

 

  • Dela brödet i mindre bitar, lagom att dippa med. Rosta i het stekpanna med lite olivolja i på bägge sidor tills brödet får fin färg.
  • Ta upp och gnid försiktigt en vitlöksklyfta mot de rostade brödbitarna.
  • Rosta pinjenötterna i stekpannan till de får färg, passa noga dom bränns lätt.
  • Mixa mozzarellan tillsammans med grädden med en stavmixer, till krämig konsistens. tillsätt ev lite mer grädde vid behov.
  • Lägg upp i en skål och ringla över god olivolja, toppa med fint skurna basilikablad, rivet citronskal, rostade pinjenötter, lite, lite salt och peppar.
  • Servera med bröden till att dippa i burratan.