Önnered besegrade Lugi – utjämnade i kvartsfinalen

2:09 min

Den andra kvartsfinalmatchen mellan Önnered och Lugi blev inte lika jämn som det första mötet. Hemmalaget vann till slut med klara med 25-20.

Det förväntades bli jämna matcher mellan Önnered och Lugi som slutade femma respektive fyra i SHE och det endast skiljde två poäng mellan lagen i serien. Den första kvartsfinalmatchen i Lund fick avgöras efter straffläggning, returen i Göteborg blev inte lika jämn.

Efter en första halvlek med ett högt tempo lyckades Önnered lite bättre tack vare bra målvaktsspel och genom att göteborskorna stundtals kunde springa sönder Lugis utgrupperade försvar. Halvleken var jämn, men hemmalaget ledde med 11-10 i paus.

– Det passar väl mig det här utgrupperade försvaret som Lugi spelar, berättar åttamålsskytten Linnea Säreborn för Radiosporten.

I den andra akten rivstartade Önnered och ledde med tre bollar när gästerna tog time out för att sätta stopp på raset. Lugi ändrade försvarsspel, men inget kunde sätta stopp för hemmalaget på måndagskvällen. Skånskorna chansade i slutskedet, men lyckades inte komma närmare utan matchen slutade 25-20 till Önnered.

– Attityd och vilja! De hade rätt inställning idag, det hade inte vi, säger Melissa Petrén om vad det var som avgjorde matchen.

Resultatet innebär att det står 1-1 i matcher i bästa av fem. På fredag är det dags för den tredje matchen som spelas i Lund.

Måndagens andra kvartsfinalmöte spelades mellan serieåttan Kungälv och ettan Skuru. Det märktes att det var klasskillnad mellan lagen. Efter att Kungälv haft ledningen med 4-3 gjorde gästerna från Nacka elva raka mål. Till slut skrevs slutresultatet till 31-14 i Skurus favör. Ställningen är 2-0 i matcher. Nästa match spelas på söndag i Nacka Bollhall.

Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se