SKOLPERSONALEN OCH BARNVÅLDTÄKTERNA

Skolparets straff står fast – HD tar inte upp barnvåldtäkterna

0:39 min

Högsta domstolen tar inte upp fallet med det skolpar som dömts för att ha våldtagit en flicka de var familjehemsföräldrar åt. Det betyder att parets straff står fast.

Under flera års tid utsatte skolparet en flicka som familjehemsplacerats hos dem, för grova och sadistiska våldtäkter. I oktober förra året dömde hovrätten dem till 12 respektive 10 års fängelse.

–  Det var ett speciellt fall. Det var omfattande brottslighet under flera års tid, säger åklagare Robert Beckard.

Paret, en man och en kvinna i 30-årsåldern, fick kontakt med flickan via den skola i Bohuslän där de båda jobbade och när hon var i tioårsåldern började de utsätta henne för sexuella övergrepp.

– De närmade sig successivt flickan genom sina yrken, säger åklagare Robert Beckard.

Efter en tid blev paret kontaktfamilj för flickan och några år senare placerade socialtjänsten flickan hos paret permanent. Samtidigt blev våldtäkterna allt grövre och i samband med att flickan började må sämre fick hon flytta från paret. Det dröjde ändå flera år innan hon kunde berätta för någon vad hon varit med om och efter det började historien nystas upp.

Eftersom paret ofta filmade barnvåldtäkterna har bevisen mot dem varit starka. När mannen greps hade han ett minneskort med bildmaterial från våldtäkterna på sig.

– Han bar det i en ficka nära sitt hjärta, säger åklagare Robert Beckard.