Christinas mat

Recept: Biff med ramslökssås

Christina Jansson tipsar hur du kan använda vårens godaste ogräs.

Två skålar biff med ramslökssås

2 portioner klibbigt ris (svart thairis är gott och passar fint)
200 g utskuren biff alt entrecote
olja och smör att steka i
salt och svartpeppar
1 avokado
gräslök
4-5 rädisor
svarta sesamfrön

 

Ramslökssås:

20 g ramslöksblad
1 dl gräddfil
0,5 avokado
lite honung
lite citronsaft
salt och svartpeppar

Koka ris enligt anvisning på förpackning. Stek biffen i smör och olja någon till ett par min per sida, salta och peppra. Lägg i folie att vila 5-10 min. Lägg upp ris och biff i varsin skål. Mixa ingredienserna till såsen, smaka av med honung och citron. Pynta med varsin skivad halv avokado, fint skuren gräslök, sesamfrön, tunt skivade rädisor och sås.