Kultur

Nästa skådistalang jagas i Molkom

1:56 min

Castingen till de två huvudrollerna Laura och Alex i den kommande långfilmen Laura kommer att ske i Molkom under morgondagen.

Det är det guldbaggebelönade produktionsbolaget B-Reel Films som är på jakt efter skådespelare som kan spela tjejkompisarna Laura och Alex i den kommande långfilmen Laura. Filmen handlar om Laura och Alex som couchsurfar sig runt i Europa och är på sitt livs äventyr. Men efter att Laura vaknat upp naken bredvid en man hon förmodligen haft sex med utan att ha kommit ihåg något, tar filmen en ny vändning.

Nu söker man efter tjejer mellan 18 - 24 år som inte behöver ha tidigare erfarenhet av skådespeleri. En medvetet bred casting enligt rollsättaren Isabel Andersson.

– Det är väldigt brett. Det är för att man inte vill utesluta någon och anledningen till det är att det inte hänger på vilken hårfärg, hudfärg eller dialekt personen har. Det är väldigt öppet eftersom att det istället handlar mycket om känsla, säger rollsättaren Isabell Andersson.

Castingen kommer att ske i dramasalen i Molkom på onsdag klockan 14:00 och är improvisationsbaserad. Går man vidare väntar en slutcasting i Stockholm. Filminspelningen är planerad att starta under nästa år.