Här är finalisterna i P4 Nästa 2019

1:49 min

Nu är det klart vilka fem låtar som gör upp om segern i Blekingefinalen av P4 Nästa som avgörs på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 19 juli.

I hela landet har det kommit in rekordmånga bidrag till musiktävlingen P4 Nästa i år. Hela 1260 stycken. I Blekinge var det 19 låtar som gjorde upp om de fem finalplatserna.

Nu har juryn utsett de fem finalisterna (klicka på titel för att lyssna och läsa mer):

Höst 2018 - Manda Månsson (Ronneby)

Personlig och mycket närvarande röst. Låten är väldigt medryckande och arrangemanget är snyggt och intressant uppbyggt - Micke Strömqvist 

Where I first belong –  Twelve (Ronneby/Karlskrona)

En vacker ballad med en röst som känns skönt i öronen och en låt som känns i hjärtat - Daniel Kjellander

Further apart - Hildur Höglind (Johannishus)

En supersnyggt producerad låt men en jordad känsla som verkligen tar tag i hjärtat och berör på djupet – Ida Olsson

Drömmarnas stad – Karljohan Lindström (Ronneby)

En snygg produktion med en refräng som sätter sig direkt som beskriver (som jag tolkar det) barndomsstaden sedd med en positiv tillbakablick – Martina Karlsson

Poisoning evolution – Complex Machinery (Jämjö/Nättraby/Hasslö)

En skicklig sångare som levererar sin syn på dagens samhälle uppbackad av ett härligt hårdrocksound med gitarrer som får vem som helst att vilja ”headbanga” – Martina Karlsson

Lyssna på alla låtarna längst ner i artikeln

Juryn som utsett finalisterna är:

Martina Karlsson – sångerska och låtskrivare som skrivit låtar åt bland andra Wizex, Playtones och Lasse Stefanz. Hon sjunger både i gospelkör och i ett countryband. Aktuell med en Abba-show.

Micke Strömqvist - utbildad musiklärare och musikproducent vid Musikhögskolan i Malmö (2000-2005). Har turnerat och spelat in skivor på heltid sedan 2012. Blev utsedd till "Årets Musiker" vid Guldklaven-galan i Malung 2017 för sina insatser i Donnez.

Ida Olsson - artist under namnet Adée. Gjorde bland annat låten Woman till jämställdhetskonferensen Nordiskt Forum 2014 som gavs ut i ny remix i år. Var en av tolv finalister på en internationell musikmässa i Cannes där hon blev coachad av bland annat världskända producenten Timbaland.

Daniel Kjellander – projektledare för P4 Nästa i Blekinge

Framöver kommer finalisterna att intervjuas i Morgonen, låtarna kommer att spelas en hel del i P4 Blekinge radion och tre veckor innan finalen kommer man kunna rösta på sin favorit.

Juryn och publiken/lyssnarna har halva makten var i Blekingefinalen som avgörs på stora scenen på Östersjöfestivalen i Karlshamn den 19 juli.

Vinnaren där har chans att bli en av åtta som gör upp i riksfinal och som kommer att spelas för miljoner lyssnare i hela landet.

2018 vann Hildur Höglind från Johannishus Blekingefinalen med låten Steal her away.