FOTBOLL

Michaela efterlyser domarkläder för kvinnor

2:29 min

Domarkläder till fotbollsdomare finns inte i damstorlekar. Nu har Michaela Backlund från Östersund tröttnat och höjer rösten för att få till en förändring.

I 14 år har Michaela Backlund från Östersund dömt fotboll. Nu har hon återigen fått hem ett paket med alldeles för stora domarkläder som hon själv måste betala. Det fick henne att göra ett inlägg på Facebook där hon skriver:

"Jag har lagt massa pengar på kläder som det ser ut som jag har lånat ur pappas garderob! De tar ej in damstorlekar utan herr. Något år har vi haft tur och de har beställt in, men inte tillräckligt!! Vill de inte ha kvinnliga domare? Jag är inne på mitt 14:e år, dömer div 1 Dam som är en regional serie och tillhör förbundet!

Fick hem dressen idag. XS herr... Jag, 162 långa cm och vältränad badar i jackan!!! Är typ 10cm över i armarna som jag kan flaxa med. Byxorna ser ut som gamla ridbyxor med puff om jag inte drar dem upp så jag får cameltoe!!!!! Blir så besviken och ledsen på att det inte blir någon förändring. Kläderna kostar mycket pengar."