HA-mordet på Sjöstad

Livstidsdömda HA-män överklagar dom

1:19 min

I mars dömdes två HA-medlemmar till livstids fängelse för att ha mördat en klubbkamrat på Sjöstad i Karlstad. Nu överklagas domen till Högsta domstolen.

Det var i november 2017 som en Hells Angels-medlem blev brutalt mördad vid klubblokalen på Sjöstad i Karlstad. Han hade misshandlats, strypts och virats in i en presenning. 

Två andra HA-medlemmar, en fullvärdig medlem och en provmedlem, åtalades för mordet men friades i tingsrätten eftersom den ansåg att det fanns för många frågetecken. 

Åklagaren överklagade domen, la fram ny bevisning, och fick hovrätten att döma männen till livstids fängelse för mord. Hovrätten ansåg det styrkt att männen har dödat sin klubbkamrat.

Nu har de två dömdas advokater bestämt sig för att överklaga hovrättsdomen till Högsta domstolen.

Båda advokaterna yrkar på att Högsta domstolen beviljar prövningstillstånd då de menar att hovrättens dom är felaktig.

- Vi har en förhoppning att får upp detta i HD, alternativt återförvisa det till hovrätten, under vissa förutsättningar som att det till exempel begåtts ett rättegångsfel och vi menar att det finns saker som inte har gått rätt till, säger advokat Per Eriksson, till P4 Värmland

I första hand vill båda advokaterna att Högsta domstolen skickar tillbaka målet till hovrätten för en förnyad prövning och i andra hand ogillar åtalet i sin helhet.