Brittiske indiepopskivbolagsbossen Alan McGees liv blir film

0:22 min

Minns ni indiepopvågen från England på nittiotalet? En av nyckelpersonerna då var skivbolagsbossen Alan McGee som gav oss skivor av band som Ride, Primal Scream och Oasis.

Den brittiske skivbolagschefen Alan McGees eskapader och strapatser ska skildras på vita duken i filmen "Creation stories".

Det är "Trainspotting"-duon Danny Boyle och Irvine Welsh som återförenas för att berätta historien om McGee, rapporterar BBC.

McGee är känd för att ha drivit skivbolaget Creation Records, tongivande för sin roll i uppkomsten av så kallad britpop, med stor framgång under 1980- och 90-talet och upptäckt band som Oasis, Primal Scream och The Jesus & Mary Chain. Han kommer att spelas av Ewen Bremner (Spud i "Trainspotting"), som får sällskap i rollistan av bland andra Suki Waterhouse och Rupert Everett.

Boyle, som regisserade "Trainspotting" efter Welshs roman med samma namn, nöjer sig med en producentroll denna gång. I stället är det Nick Moran, som synts i bland annat filmen "Lock, stock & two smoking barrels", som sätter sig i regissörsstolen.