Konsument

Hall Media skickade ut reklam från kritiserad researrangör

1:57 min

Tidningskoncernen Hall Media har skickat ut annonser från en kritiserad researrangör till sina prenumeranter.

Prenumeranter på Hall Medias tidningar har fått hem ett kuvert i samband med tidningen. I kuvertet finns ett erbjudande med texten "I dag vill vi särskilt tacka dig som trogen läsare av Värnamo Nyheter".

Erbjudandet gäller en åtta dagar lång resa till Kroatien och Montenegro för knappt 2000 kronor.

Researrangören bakom annonsen har anmälts 69 gånger de senaste tre åren, vilket är ovanligt många gånger för en arrangör i deras storlek enligt branschorganisationen Sveriges resebyrå- och arrangörsförening.

En av de som tidigare har åkt med researrangören är Nina Strachal i Jönköping. Hon säger att hela resan gick ut på att betala extrakostnader, allt från att betala för att få gå på toaletten till utflykter till dyra matt- och guldbutiker med påflugna försäljare.

– Allting kostade pengar. Du kommer inte undan någonting, säger hon.

Marie Flyckt som var ansvarig utgivare på Hall Media när annonserna skickades ut säger att de nu har avbrutit relationen med researrangören.

– Det här är en kund som har köpt en annons i form av en bilaga och det är inte ett samarbete. Men annonsen är otydlig och kan antyda att det gör det och nu tar vi inte längre emot beställningar från den här kunden.

Researrangören säger att de inte känner igen bilden av att vara kritiserade och att deras runt 55 000 svenska resenärer de senaste tre åren har varit nöjda överlag.