Allsvenska kollen: Jordan Larsson – utvisad och hjälte

1:40 min

Först gjorde han två mål, sedan blev han utvisad. Men till slut vann IFK Norrköping ändå. Örebro skrällde mot AIK och Östersund-Elfsborg slutade oavgjort.

IFK Norrköping-Falkenberg 4-3 (2-1)

Först gjorde han två mål och sedan blev han utvisad med 20 minuter kvar. Jordan Larsson var matchens huvudperson när IFK Norrköping till slut vann mot Falkenberg.

Den skönaste segern i min karriär hittills.

Jordan Larssons andra gula kort kom efter att han sparkat bort bollen efter signal. Han försatte sitt ”Peking” trubbel och Falkenberg kvitterade till 3-3 i slutminuterna. Men på tilläggstid kunde hemmalaget avgöra genom Kasper Larsens nickmål.

– Jag var helt galen efter avgörandet. Jag tycker att domaren är lite het på gröten där vid utvisningen. Det är helt fantastiskt att vi lyckades vinna – det är den skönaste vinsten i min karriär hittills. Det var extremt viktiga tre poäng med tanke på att vi inte hade vunnit tidigare, säger Larsson till Radiosporten.

Jordan Larsson leder nu allsvenskans skytteliga med sammanlagt fyra mål på fyra matcher.

Örebro-AIK 2-1 (0-0)

De regerande svenska mästarna från Solna åkte på säsongens första förlust. Orsaken heter Filip Rogic som gjorde hemmalagets båda mål i 2-1-matchen.

Det avgörande målet kom i den 92:a minuten.

Östersund-Elfsborg 1-1 (0-1)

Östersund fick med sig en poäng från hemmamötet med Elfsborg efter att ha hamnat i underläge i den första halvleken. Jonathan Levi, inlånad från Rosenborg, satte Elfsborgs ledningsmål i den 22:a minuten med ett välplacerat lågt skott som avlossades strax utanför straffområdet och satt tätt intill Aly Keitas vänstra stolpe.

ÖFK:s kvittering kom efter att Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard i den 60:e minuten missbedömde ett inlägg som landade på medspelaren Fredrik Holst som styrde bollen i eget mål. Den danske målvakten revanscherade sig dock i slutet och svarade för viktiga räddningar på tilläggstid då Östersund tryckte på.

I och med poängen är ÖFK fortsatt obesegrat hemma mot Elfsborg i allsvenskan (två segrar och två oavgjorda på fyra möten).