Faran över i Leryd efter kraftig brand

1:27 min

Räddningstjänsten fick under eftermiddagen larm om en brand på ett kalhygge i Leryd utanför Eringsboda. Det fanns risk för spridning men räddningstjänsten har lyckats få kontroll på branden och har begränsat den.

– Branden är begränsad och under kontroll, vi har kommit runt brandens alla sidor och börjat släcka ner. Nu är det eftersläckning som gäller framåt kvällen här, säger Torbjörn Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten i Blekinge.

Under eftermiddagen larmades räddningstjänsten till Leryd utanför Eringsboda där det brann kraftigt på ett kalhygge med spridningsrisk till näraliggande skog. 

– Det var kritiskt. Vi hade lite tur att kunna utnyttja en liten bäck som hjälpte oss att begränsa på ena sidan. Branden slutade precis vid storskogen, säger Torbjörn Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten i Blekinge.

Är branden helt släckt nu?

– Nej, det brinner i lite stubbar och det finns rökutveckling i området, vi koncentrerar oss på att släcka ytterområdena för att begränsa branden. Vi har jobb att göra här, säger Torbjörn Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten i Blekinge.

Hur länge kommer ni vara på plats?

– Vi kommer vara på plats framåt mörkrets inbrott, sedan bedömer jag att terrängen är för dålig gå i när det är mörkt. Imorgon tar vi upp eftersläckningen när det ljusnar, säger Torbjörn Svensson, insatsledare vid räddningstjänsten i Blekinge.

Det är oklart vad som orsakade branden.