Hollywoodfilm spelas in i Stockholm: "Blir visuellt fantastisk"

3:11 min

En Hollywoodfilm – baserad på Liza Marklunds bok The Postcards Killers – spelas nu in i Stockholm. Under filminspelningen möter vi Lukas Loughran, svensk skådespelare som satsar på en internationell karriär.

Filmen som baseras på boken "The Postcards Killers" av Liza Marklund och den amerikanske kriminalromansförfattaren James Patterson spelas just nu in i Stockholm. Författaren Liza Marklund har även skrivit manuset för filmen.

Under en inspelningsdag möter vi skådespelaren Lukas Loughran. Han växte upp i Sverige och bor numera i London. Han har australiensisk-irländsk släkt på pappans sida och hoppas kunna fortsätta den internationella skådespelarkarriär som han har påbörjat.

– I den här filmen är det ganska stor tyngd på Stockholm och Sverige. Jag tror att det visuellt blir en fantastisk film, säger Loughran och nämner att den spelas in på 35 mm. 

I filmen "The postcard killings" spelar Lukas Loughran och Eva Röse två svenska kriminalpoliser. De är med i en mordutredning som sträcker sig över hela världen, och filmen utspelar sig på platser som New York, München, Barcelona, Amsterdam, London, Stockholm och i Finland.

Regisserar gör Danis Tanovic, vars film No Mans Land (Ingenmansland) vann en Oscar för bästa utländska film 2001.