Amar Bajric

0:45 min

Digital redaktör
amar.bajric@sverigesradio.se  
0500-773 033

Jobb
Som digital redaktör ser jag till att våra nyheter och programinslag når en större publik genom den lokala spellistan i Sveriges Radio Play, vår sajt och sociala medier. I det sistnämnda är även publikdialogen viktig, liksom att se till att samtalsklimatet är schysst, så att alla känner sig välkomna att dela med sig till oss.
Jag har jobbat som reporter och redaktör på lokaltidningar innan jag började på radion, där jag bland annat jobbat som digital redaktör på Kulturnytt i P4 och dialogredaktör på Karlavagnen.

Privat
Jag är filmnörd sedan barnsben, kände igen mig i musiken sedan tonåren och har studerat de stora frågorna genom litteraturvetenskapen i vuxen ålder. Bio, musikspelningar och läsning varvas med löpning, vandring och yoga. När jag är hungrig älskar jag nya restauranger eller att laga mat med ett glas vin till. Jag reser gärna med tåg för att träffa nya människor, upptäcka nya kulturer och öppna nya rum inom mig själv. Framförallt älskar jag att simma i saltvatten och sötsaker efter maten.