Politik

Hela Sunne utesluter medlemmar efter medieuttalanden

2:13 min

Partiet Hela Sunne har uteslutit två medlemmar, däribland den tidigare ordföranden Anders Broman. Anledningen är att de två anses ha skadat partiet genom att gå ut i media och kritisera en nomineringsprocess.

Det var NWT och VF som var först med att rapportera om uteslutningarna på tisdagskvällen.

Bakgrunden är att den andre nu uteslutne medlemmen, Carl-Olov Fredriksson, inte fick fortsätta som ersättare i en nämnd. Fredriksson och Broman uttalade sig i Fryksdalsbygden tidigare i våras om detta.

Att de vände sig till media "har skadat Hela Sunnes intressen", står det i protokollet från styrelsemötet där uteslutningarna beslutades.

Anders Broman, som tidigare även har varit kommunfullmäktigeordförande, tycker att uteslutningarna är märkliga.

– Hela Sunne har blivit ett toppstyrt parti, och ganska slutet. Den som sticker upp och har en annan åsikt blir nedtystad, säger Anders Broman till P4 Värmland.

Men Hela Sunnes ordförande försvarar uteslutningarna, och menar att den här sortens frågor ska lösas internt i partiet och inte i media. Samtidigt tillbakavisar han kritiken om att partiet skulle ha blivit toppstyrt och mindre transparent.

Två styrelseledamöter reserverade sig mot uteslutningarna, de ville nöja sig med att ge Broman och Fredriksson "en skarp varning".