Torsdag 25 april 2019

Så som i himmelen så många gånger

– Jag kan bli lite besatt av låtar och filmer. Men jag har inte sett en föreställning så här många gånger. Det här är extremt, säger Maria Harkman i Malung som nu ska se musikalen Så som i himmelen för fjärde gången.

För programledare Pernilla Eskilsdotter berättar Maria att anledningen till att hon åkte till Stockholm för att se Så som i himmelen första gången är att hon är ett stort Malena Ernman-fan.

– Jag har följt henne i tio år nu sedan hon var med i Melodifestivalen, säger Maria.

Vad är det då som gör att hon väljer att ännu en gång åka de 35 milen från Malung till Stockholm för att gå på musikalen?

– Den är så bra. Jag blev helt tagen av den och den gick rakt in i hjärtat! Jag tycker skådespelarna är helt fantastiska och alla har verkligen hittat sin karaktär i minsta detalj: kroppsspråket och mimiken. Varenda rörelse de gör känns så medveten fast ändå så naturlig. Det känns som att det händer där och då, säger Maria.

Du som nu ska se den för fjärde gången märker väl att det är skillnad mellan olika föreställningar?

– Visst är det det. Skådespelarna är så himla säkra på varandra och det märks att de känner varandra, de litar varandra, de har kul på scenen. Det lyser rakt igenom vilket gör att de kan spela ut, säger Maria. 

I ljudklippet berättar Maria mer om likheterna i handlingen mellan filmen och musikalen och så kan du höra Malena Ernman och Tuva B Larsen sjunga En sång till livet ur musikalen. Musiken är skriven av Fredrik Kempe.