Förslaget: Padel och E-sport kommer inte in i Riksidrottsförbundet

1:06 min

Padel och E-sport rekommenderas att inte väljas in som sport i Riksidrottsförbundet. I stället väljer RF:s styrelse att rekommendera Friskis&Svettis, det erfar Dagens Nyheter.

I slutet av maj avgörs vilka sporter som får komma in i Riksidrottsförbundet och vilka som måste lämna. På lördag kommer RF:s styrelse med en rekommendation, och enligt vad Dagens Nyheter erfar uppfyller inte populära aktiviteter som E-sport och padel kriterierna för att väljas in som medlemsförbund i Riksidrottsförbundet (RF).

Som väntat rekommenderas Svenska kälksportförbundet och Svenska landhockeyförbundet att få lämna RF då de inte uppfyller kravet om att ha 25 egna medlemsklubbar.

– Men det är viktigt att komma ihåg att detta är förslag och att det nu är upp till Riksidrottsmötet att rösta och bestämma, säger Anna Setzman, pressansvarig hos RF, till DN.

Vilka sporter som får lämna och komma in i RF avgörs av medlemsförbunden inom RF. Det finns exempel på när förbunden gått emot RF:s rekommendationer. Så det hela kommer avgöras på Riksidrottsmötet 24-26 maj.

Under våren så testar Radiosportens försökskaniner Lasse Persson och Martin Marhlo flera av sporterna som vill in i Riksidrottsförbundet.

Här testar Persson och Marhlo cheerleading

Här testar Persson och Marhlo armborst

Fler avsnitt presenteras varje söndag fram till Riksidrottsmötet i maj.