Femtonårige pojken avliden efter slasklavinsolyckan i Abisko

Den femtonårige pojken som skadades allvarligt i Abisko nationalpark har avlidit. Universitetssjukhuset i Tromsö bekräftar att han dog i går kväll på sjukhuset.

Skolan i Kiruna skrev under fredagsmorgonen på sin hemsida att pojken har avlidit och att tankarna går just nu i första hand till den drabbade familjen.

Skolan kommer att hålla öppet under kvällen. Kommunens kristeam är sedan tidigare inkopplade. 

– Elevhälsan och kyrkan är på plats för att bistå skolan, elever, lärare och givetvis även vårdnadshavare med hanteringen av den här svåra olyckan. Det handlar mycket om samtal, folk måste få prata och ställa frågor, säger Anders Karlsson, förvaltningschef på Kiruna kommun. 

Det var när de tolv eleverna och tre lärare på skidor skulle korsa Nissonjohka längs leden, som en stor vattenvåg plötsligt kom forsande och drog med sig två elever.

De hade åkt fyra kilometer och var på väg från Abisko mot Katterat på norska sidan. 

Den andre eleven som vårdats i Gällivare är tillbaka i Kiruna och mår efter omständigheterna bra, berättar skolan på sin hemsida. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio