Rissajávri - bästa svenska alternativet till utlandsresa

Fjällsjön Rissajávri/Trollsjön, mellan Björkliden och Riksgränsen i nordligaste Sverige, vann omröstningen när SJ:s resenärer röstade fram vilket som är det bästa svenska alternativet till en utlandsresa i sommar.

Intresset för tågresor fortsätter att växa och allt fler väljer att semestra på hemmaplan. Med initiativet "Visa ditt fantastiska Sverige" har SJ efterlyst vackra och intressanta platser runt om i landet som håller internationell klass och dessutom är klimatsmarta.

Vinnaren blev alltså fjällsjön Rissajávri som ligger vid Vassijaure i nordligaste Sverige. I tävlingen jämfördes den med Gardasjön i Italien. På andra plats kom Skuleskogens naturfenomen vid Höga Kusten, som påminner pm Tingvalla på Island och tredje platsen knep den tropiska stranden vid Stenshuvuds nationalpark på Österlen, som påminner om Karibien.

Totalt kom det in över 10 000 röster under omröstningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio