IFK Göteborg körde över AIK i stormötet

  • Märkligt misstag av Linnér när Göteborg körde över AIK
  • Karriären över för Alexander Farnerud?
  • Linus Hallenius rycker i skytteligan

IFK Göteborg-AIK 3-0: Märkligt misstag av Linnér

Stormöte mellan två giganter, där AIK var favoriter men där IFK Göteborg var det klart starkaste laget. Hemmalaget tog ledningen med 1-0 på tilläggstid i första halvleken på frispark. Giorgi Kharaishvili sköt rakt igenom AIK:s försvarsmur som inte höll tätt. I den andra halvleken utökade Patrik Karlsson Lagemyr till 2-0 med ett skott som AIK:s målvakt Linnér räddade upp i luften, men sen skruvade sig bollen in i mål.

Och just Linnér var inblandad i en märklig situation i första halvlek då han helt missbedömde en utrusning. Robin Söder fick öppet mål, men Per Karlsson målvaktsräddade på mållinjen.

Jag tänkte, vem är det som kommer där helt i gult. Är det någon planstormare? Och så är det AIK:s målvakt som är otroligt långt utanför eget straffområde, sade reporter Christian Olsson i sändningen.

3-0 gjorde Sargon Abraham på en snabb omställning. 

Östersund-Helsingborg 3-0: Karriären över för Farnerud?

Ett skadedrabbat Helsingborg hade inte mycket att sätta emot Östersund som dominerade stort. 3-0-segern var i underkant. Skadade Andreas Granqvist fanns inte med och under första halvleken tvingades både Mohammed Abubakari och Alexander Farnerud bryta med skador. Tungt för Helsingborg och tungt för 34-åriga Farnerud som fick hela förra säsongen förstörd med en knäskada.

De här svåra skadorna kan vara slutet på hans karriär. Det känns dramatiskt eftersom han tillfört svensk fotboll så mycket, säger reporter Christer Jonasson.

Sundsvall-Falkenberg 3-1: Hallenius upp i skyttetopp

Det spelar ingen roll vad Falkenberg gör. Kommer det en boll upp emot där Hallenius finns är han alltid giftig, säger reporter Dag Malmqivst

Linus Hallenius är nu ensam ledare i skytteligan efter att ha gjort sitt femte mål och sjätte mål för säsongen. Hallenius hade ytterligare en boll inne, men den dömdes bort för offside. Falkenberg reducerade i slutet på straffspark och skapade viss nerv, men Sundsvall gjorde sen 3-1. I och med segern klättrade Sundsvall från 13:e till xx plats, medan Falkenberg numer är tabelljumbo. 


Örebro-Kalmar 1-1: Janssons storspel gav en poäng

Jansson har varit en stor anledning till att Örebro haft modet kvar, säger reporter Mats Fagerström

Kalmar skapade chans på chans och det var Örebros målvakt Oscar Jansson som räddade en poäng åt hemmalaget. Johan Bertilsson nickade in 1-0 till hemmalaget, men kort därpå kvitterade Kalmar genom Måns Söderqvists "höftspark".

Klicka här för allsvenska tabellen