Tvingades nödlanda

Över 40 döda i rysk flygplansbrand

1:30 min

Omkring 40 människor omkom igår när ett ryskt passagerarflygplan fattade eld och fick nödlanda på Moskvas största flygplats Sheremetovo.

– Av de 78 personer som var ombord på flygplanet så finns det 37 överlevande, det sade Jelena Markovskaja från den statliga ryska utredningskommission som nu ska utreda vad det var som hände.

Dock uttalade sig senare det ryska Hälsoministeriet och sa att ytterligare någon överlevt. Minst fem människor ska också ha förts till sjukhus i Moskva och det finns uppgifter om att det bland dem ska finnas allvarligt skadade.

På flera videoklipp som publicerades i sociala medier ser man att flygplanet brinner längst bak när det nödlandar. Lågorna blir alltmer intensiva när planet till slut stannar till ute på flygfältet. Vid dörrarna längst fram i planet fälls då rutschkanor ut och man ser folk kasta sig ut, och sedan snabbt springa bort från flygplanet.

Det här var ett inrikesflyg på väg mot staden Murmansk som ligger norröver på Kolahalvön. Det startade från Sheremetovo flygplatsen men ska efter en kort stund ha fått problem, valt att vända och nödlanda.

Exakt vad som hänt med Aeroflot-planet, som är av en rysk flygplanstyp, en Sukhoi Superjet, ska nu utredas av ryska myndigheter.