
Grönärtspesto med pasta. Foto: Privat
Christinas mat
Vårig grönärtspesto med pasta
Vår matinspiratör Christina lagar varje vecka god mat i vårat radiokök.
Grönärtspesto
- 3 portioner spaghetti
- 250 g små gröna ärtor
- 3/4 dl olivolja
- 3 msk pinjenötter
- 1,5 dl riven parmesanost
- 5 myntablad
- 5 basilikablad
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk saft från citron
- salt och svartpeppar
Pynt:
Stekta smulor:
- 1 skiva dagsgammalt ljust bröd
- olivolja
- rivet skal från citron
- färska myntablad
Koka spaghettin. Tina ärtorna och mixa tillsammans med olja, pinjenötter, riven ost, pressad vitlök och färska örter.
Smaka av med citron, salt och peppar. Rör ner den nykokta pastan i peston. Heta upp olivolja i en stekpanna och smula ner större smulor bröd.
Stek till fin gyllene färg och lägg på hushållspapper. Riv över citronskal. Toppa pastan med stekta brödsmulor och färsk mynta.