Fredag 17 maj 2019

Melissa spelar på blåsmusikens dag

– Vi ska marschera runt lite i centrum och sen ska vi gå ner till parken, säger Melissa Freij som spelar tvärflöjt i Finspångs Skolmusikkår som deltar i den landsomfattande Blåsmusikens dag på lördag 18 maj.

Melissa Freij har spelat tvärflöjt sedan lågstadiet och nu går hon i tvåan på gymnasiet. På lördag ska hon och skolmusikkåren spela tillsammans med några andra kårer i Bruksparken Finspång. Hon minns själv hur viktigt det var med förebilder som spelade och syntes ute när hon var nybörjare.

– Jag var alltid och kollade på skolmusikkåren när jag var liten och visste att jag ville spela där när jag blev lite äldre. Jag såg upp till dem, säger Melissa till programledare Pernilla Eskilsdotter.

Hur kommer det sig att det finns så många blåsinstrumentalister i Finspång tror du?

– Det beror delvis på att Kulturskolan här i Finspång satsar på yngre och försöker få med dem i unga åldrar. Sen är det frikyrkorna här i Finspång som anordnar flera musikarrangemang. Det tror jag spelar en stor roll. Vi spelar på studentfirandet bland annat, säger Melissa Freij.

I ljudklippet kan du höra André Rieus arrangemang av FW Meachams American Patrol. Ett stycke som Melissa och Finspångs Skolmusikkår har spelat tidigare.