Springhjälpen

Frida Karlsson och Johanna Ojala stödjer Springhjälpen

1:14 min

En av världens bästa längdskidåkare Frida Karlsson från Sollefteå och SVTs skidexpert Johanna Ojala från Ånge har tillsammans startat en bössa för Springhjälpen.

 – Vi har det väldigt bra i vår västvärld, vi har det för bra med en enorm tillgång på mat men vi sitter för mycket. Det är en helt annan situation i andra delar av världen och kan vi vara med och bidra för att samla in pengar för att bekämpa hunngersnöd så gör vi det.

Vi vill vara bäst! Så var med oss och pynta in i vår bössa samtidigt som ni gör några benböj eller tar en lunchpromenad.

Springhjälpen är ett samarrangemang mellan Radiohjälpen, SVT och Sveriges Radio P4 som äger rum den 30 maj.  Syftet är att bidra till folkhälsa samtidigt som man samlar in pengar för att lindra den akuta hungern i världen.

P4 Västernorrland är en av tolv lokala P4-kanaler som deltar och vi kommer under dagen uppmärksamma olika lokala initiativ i insamlingen. Vem som helst kan starta en digital bössa och arrangera något på temat rörelse för att få människor att bidra på ett eller annat sätt.