Valprånet

Åklagaren om valprånet: Onödigt brutalt

2:24 min

Två män åtalas nu för grovt rån efter att en kennelägare bands med silvertejp och misshandlades innan hon blev bestulen på sex Golden retriever-valpar.

  • En kvinna åtalas också för medhjälp till rånet och två kvinnor för häleri - en misstänkt för att ha köpt en valp trots vetskapen om att de var stulna och en annan för att hon låtit rånarna förvara valparna i sitt hem. 
  • Enligt åtalet var de sex stulna Golden retriver-valparna värda cirka 85 000 kronor. En annons om att sälja valpar hade enligt åtalet lagts ut på Blocket redan innan rånet ägde rum. 
  • Av de sex valparna som stals så har polisen hittills lycka hitta fem stycken.
  • Enligt åklagaren i målet, Christofer Ramkvist, vet man inte riktigt om något vapen användes vid tillfället. Den utsatta hunduppfödaren säger i förhör att hon ska ha blivit slagen med något tillhygge men eftersom hon blev sprejad i ansiktet med försvarssprej vid tillfället var hon helt förblindad. 
    – Det finns massvis av grejer man kan tänka sig ha använt, men vi vet inte vad, säger Christofer Ramkvist.
  • Åklagaren menar också att tillvägagångssättet varit särskilt rått och att det därför bör ses som grovt rån. Rånarna har använt onödigt brutalt våld, tycker åklagaren.