Pilthammar försvarar brösttafsande SD-topp

0:47 min

Kommunalrådet Emilie Pilthammar (M) i Sölvesborg tar SD:s toppkandidat i EU-valet, Peter Lundgren, i försvar. Peter Lundgren polisanmäldes under tisdagen, efter att det blivit känt att han tagit en partimedlem på brösten.

– Det är väl jag som är störd men om jag hade varit på en fest och en vän tog mig på brösten så hade jag tagit tillbaka. Det är min lösning. Rör du mig lite så rör jag dig och sedan hade jag skrattat, skriver Emilie Pilthammar (M) på sin blogg.

Pilthammar skriver även att hon anser att det handlar om ”ett spel för att misskreditera någon inför det kommande EU-valet". Hon tycker att kvinnan som har uttryckt att hon upplevde obehag av tafsandet gjorde rätt som inte polisanmälde.

– Jag hade aldrig anmält det för jag ser inte problemet från början. Fulla folk har de flesta hanterat någon gång, skriver hon.

"Det hade smällt direkt"

Till SVT Nyheter Blekinge säger kommunalrådet att hon ser en polisanmälan som överförmynderi. Hon säger också att hon själv inte hade tvekat att gå till handgripligheter om hon inte hade gillar en person som hade tagit på hennes bröst.

– Men alltså, om någon tar mig på brösten, hade jag inte tyckt om den personen hade det smällt direkt, säger hon.