May tappar tung minister

1:23 min

I Storbritannien avgick i kväll Andrea Leadsom, en av de tyngre ministrarna i regeringen. Hon skriver i sitt avskedsbrev att hon inte längre kan stötta det brexit-förslag som premiärminister Theresa May vill lägga fram i parlamentet.

Theresa Mays dagar som premiärminister är snart över. Hon har under det senaste dygnet tappat den lilla auktoritet hon hade kvar. Att Andrea Leadsom, som var minister med ansvar för agendan i underhuset, avgår är ett definitivt tecken på det.

May har hamnat i ett läge där det är helt meningslöst för henne att klamra sig fast vid premiärministerposten. Om hon inte inom kort meddelar att hon är beredd att avgå kommer hon tvingas bort genom fler ministeravhopp och kanske till och med ändrade regler i Torypartiet för att kunna peta henne i förtid.

May har hela tiden sagt att det inte handlar om henne utan om att leverera brexit men om hon nu ändå skulle välja att försöka stanna kvar skulle hon själv göra sig skyldig till att stå i vägen för brexitprocessen.

Det är nu hopplöst för May att ta Storbritannien ut ur EU eftersom ingen längre lyssnar på henne.

I morgon väntas Torypartiet göra ett katastrofresultat när britterna går till EU-val. Ännu en spik i kistan för Theresa May.