Om julkalendern 2019: Biggest Bang

0:30 min

Årets julkalender i Barnradion heter "Biggest Bang" och handlar om Tyra, hennes bror Lukas och hunden Rufsa som ger sig ut i universum på ett galet kosmiskt äventyr i farmors gamla Fiat.

Vem är Tyra?

Tyra Fredriksson är 10 år och bor i Bagarmossen. Tyras familj hade varit en helt vanlig familj om det inte vore för att hennes storebror Lukas ständigt pratar om rymden. Överallt och med vem som helst. Tyra skäms för honom, men älskar samtidigt hans knäppa historier.

Märkliga ärtor och stjärnor på himlen

När berättelsen börjar är det bara några dagar kvar till julafton. Plötsligt händer det märkliga saker runt Tyra. Först är det ärtorna i skolmatsalen, sedan stjärnorna på kvällshimlen och till sist en märklig radiosändning. Vad betyder det egentligen?

En resa till Slutet av Universum

De märkliga budskapen tar Tyra, Lukas och hunden Rufsa på en resa till ”Slutet Av Universum”. På vägen möter de knäppa rymdvarelser och hamnar i osannolika situationer… allt blandat med mycket skratt, spänning och kanske en tår.

Tyras innersta känslor

Resan i rymden är också en resa genom Tyras innersta känslor. Hur känns det till exempel att skämmas för någon som du älskar? Det kan vara värre än att möta rymd-kackerlackor i ett svart hål.

Manus, bilder och regi

Biggest Bang är skriven av Martin Olczak och illustrerad av Anna Sandler, paret bakom de populära Jack-böckerna. För regin står Maria Blom, känd bland annat för filmerna Masjävlar och Monky.

Biggest Bang produceras av Sveriges Radio i Stockholm. Producenter är Camilla van der Meer Söderberg och Stina Sämgård.

Vilken ålder passar julkalendern för?

Biggest Bang passar för barn mellan 6-13 år ungefär.

Små barn kan gärna lyssna tillsammans med till exempel ett syskon eller en förälder.

Det går också bra att lyssna ihop med sin klass eller på fritids.

Sändningstider

Julkalendern sändes i Barnradion i P4 mellan 1-24 december 2019.

Vardagar kl 06:50 och 18:35
Helger och julafton kl 09:50 och 13:03

Lyssna på webben eller i Sveriges Radio Play

Dagens avsnitt kom ut varje dag klockan 06.00 på morgonen här på hemsidan och i appen Sveriges Radio Play.