Silverhjälten Lisa Nordén: OS ingår inte i planen

1:10 min

Hon blev svensk silverhjälte på OS i London 2012. Men med stor sannolikhet blir det inget OS i Tokyo för triathlonstjärnan Lisa Nordén.

Många minns nog Lisa Nordéns dramatiska spurt i London 2012, när svenskan var ett målfoto från OS-guld. Men någon ny guldjakt i Tokyo nästa sommar ser det inte ut att bli.

– Om jag ska samla poäng för att ta en OS-plats till Sverige det här året så skulle jag bara behöva tävla i världscuper och tävlingar i VM-serien, det finns det inte budget för hos triathlonförbundet och det ingår inte i mina planer heller, säger 34-åringen till Radiosporten.

Så du har lagt ner tanken på att tävla i OS nästa år?

– Den är väl inte helt begravd, men det är mycket jobb, insats och ekonomi som ska till för att jag ska göra en sådan satsning till hösten och det är inte riktigt aktuellt och det är inte det jag tränar för just nu.

Istället för en OS-satsning ligger nu det största fokuset på längre distanser, med höstens VM i halv-ironman i franska Nice som höjdpunkt.

– Det är årets absoluta huvudmål, men sedan om jag vill köra någon kortdistans också så tänker jag inte stoppa det, utan jag gillar att ha möjligheten att göra allt.

Lisa Nordén skulle egentligen tävlat på EM i Nederländerna den här helgen, men en irriterad nerv sätter stopp.

– Jag lyckades klämma min ischiasnerv under ett löppass förra helgen, så just den här veckan har jag fått tänka bort alla tankar på att springa och försöker istället få allt att lugna ner sig lite grann.